Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Cégfelszámolsi rekord szeptemberben

2010.10.07. 13:03 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: cégbíróság felszámolás bezárás startisztika

A legfrissebb cégbírósági adatok szerint szeptemberben csaknem 2000 céget számoltak fel Magyarországon. Az előző évi adatokhoz képest több, mint egyharmados növekedés akkor is figyelemre méltó, ha ebbe belejátszott a nyári elmaradások pótlása is.

Szakértők szerint a jelenség mögött a kis- és középvállalkozó szektor helyzetének további romlása áll. (Ezt a feltételezést is  megerősíti, hogy a 2010. harmadik negyedévében gyorsuló ütemben nőtt a felszámolásra jutó cégek száma. 2010. első három negyedévben összesen 13404 céget számoltak fel, ami 21 százalékkal több, az előző évi adatnál.

A megelőző év azonos időszakához képest megnövekedett  azoknak a vállalkozásoknak a száma is, amelyeket saját tulajdonosaik szüntettek meg. A szeptemberben indított 1133 végelszámolás 33 százalékkal haladja meg a 2009-es hasonló számot, míg az első három negyedévben bezárt 10 856 cég 11 százalékkal több, mint 2009 első kilenc hónapjában. Szeptember ezen a téren is kiugró adatot hozott, és itt is megfigyelhető a gyorsuló növekedés, hiszen míg félévkor 8,5 százalékos volt a növekedés, addig a tempó a harmadik negyedév végére 11,6 százalékra kúszott fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr692352975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása