Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Online szolgáltatás - kell-e nyugtát adni?

2010.03.09. 12:35 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: apeh online nyugta

Mi a különbség egy bedobós parkolóautomatából történő vásárlás illetve az online parkolójegy vásárlás között? Nyugta adási szempontból semmi.

Az Áfa-törvény szerint nem kell nyugtát adnia az adóalanynak abban az esetben, ha automata révén értékesíti termékét. Nem volt azonban világos, hogy a törvény vajon online automata értékesítő rendszerekre is vonatkozik-e.

Ilyen online értékesítő rendszer lehet például autópálya-matrica vásárlás, parkolás, stb, tehát minden olyan, teljesen elektronikus, kezelőszemélyzetet nem igénylő rendszer, ahol nincsen "offline" csomagküldés. Ilyen esetekben a nyugta elküldése plusz költséget róna az értékesítőre, főleg, ha a vásárlónak nincs is szüksége a számlára.

Sokáig maguk az APEH-hatóságok sem tudták eldönteni, hogy online automata értékesítő rendszerekre vonatkozik-e a nyugtaadási kötelezettség alól való felmentés, vagy sem.

Szerencsére a homályt nagyban eloszlatta az APEH nemrég kiadott állásfoglalása, mely szerint az online automatizált szolgáltatás is mentesül a nyugtaadási kötelezettség alól. Természetesen adózni ezek után is kell.

A teljes cikk itt olvasható: Nem kell nyugtát adniuk az "online szolgáltatóknak" (origo üzleti negyed)


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr461823734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása