Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Nincsenek biztonságban a hazai vállalatok adatai

2010.11.10. 14:31 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: biztonság adat hacker védelem adatlopás

A hazai cégek többségénél nem megfelelőek az adatbiztonsági előírások és megoldások. Minden ötödik hazai cég már adatlopás áldozatává vált. Szakértői becslések szerint az informatikai adatlopásokból származó kár már évekkel ezelőtt meghaladta a 10 milliárd forintot. (A tényleges értékek ennél még jóval magasabbak, hiszen sok cég presztízse védelmében eltitkolja a nála elfordult adatlopási eseteket.

Riasztóan hangzik a  BDO Magyarorszgág szakértőjének véleménye, ami szerint két jó szakember átlagosan két nap alatt a legnagyobb hazai vállalati és pénzügyi rendszerekbe is képes ma behatolni. 

Számos korábbi tanulmány is bizonyítja, hogy a károkat nem csak külső támadók, hanem belső, jogosulatlan felhasználók is okozzák. A veszélyforrások elemzése után lehet tehát csak eldönteni, hogy milyen arányban kell a feladatok között megosztani a rendelkezésre álló forrásokat. Hiába végeztetik el például a legkomolyabb betörési teszteket, ha a cégnél hiányoznak a megfelelő jogosultsági mátrixok.

A legkorszerűbb biztonsági berendezések beszerzése sem garancia a támadások kivédésére: a vállalati rendszereket támadó hackerek a behatolásvédőkön gyakran az alapértelmezett beállításokat találják, ami egyértelműen arra utal, hogy pénz ugyan van, de szakértelem nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr622438498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása