Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

60 milliárd forintnyi tartozás - az APEH közzétette friss adóslistáját

2010.11.05. 14:17 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: lista apeh adó tartozás céginformáció

142 adózó, ebből 106 gazdasági szervezet és 36 magánszemély szerepel az APEH friss "toplistáján". A negyedévente frissített listára a 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek és a 100 millió forintot meghaladó tartozást felhalmozó cégek kerülnek fel. (A teljes lista pdf formátumban letölthető.)

A most közreadott lista élén álló cég 4 milliárd forintnyi adóval tartozik az államnak. A "feketelistára" került adózóknál az adóellenőrök összesen 33,69 forintnyi adótartozást tártak fel - az összeg túlnyomó többségéért a cégek felelősek. További 30,38 forintot tesznek ki az adótartozáshoz kapcsolódó pótlékok és bírságok.

Az APEH mostani "listavezetője" az ESTEVA Kül- és Nagykereskedelmi Kft 2 milliárd forint körüli adótartozással, amire még hasonló összegű összegű bírság és pótlék rakódik.
Az "ezüstérmes" a felszámolás alatt álló Delta Unió Kft 3,7 milliárd forinttal, a harmadik az Electro Globe Holding Kft 3,2 milliárd forinttal.

A már szokásosnak nevezhető gyakorlat szerint a legnagyobb adósok köddé váltak a társaságról a cégbíróság idővel megállapítja, hogy "székhelyén, telephelyén, illetve fióktelepén nem található, és a képviseletre jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, a tulajdonosok lakóhelye pedig külföldön van és nincs kézbesítési megbízottja."

Az APEH negyedéves adóslistája, illetve a behajthatatlan adósságok ismét rávilágítanak arra, milyen hazárdjátékot játszik minden vállalkozás, amelyik nem ellenőrzi partnereit, beszállítóit.

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr922425810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása