Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

30%-os forrásadó januártól az offshore-okra

2009.11.27. 12:45 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: forrásadó offshore

Januártól 30%-os forrásadót vet ki az állam azokra a jogdíjakra, melyeket magyar vállalkozások bizonyos külföldön bejegyzett társaságoknak utalnak (tehát amikor magyar cégek profitjukat offshore cégekbe "mentenék" ki.)

Jogdíjnak minősül az üzleti titok használatáért fizetett díj is - és bár a PTK nagyon általánosan fogalmazza meg, hogy mi számít üzleti titoknak, valószínűleg a franchise-ok sem fogják megúszni a forrásadó fizetését.

A forrásadót le kell vonni a fizetett jogdíjak, kamatok (kivéve késedelmi kamat) valamint az üzletviteli tanácsadás, üzletvezetés, reklám, piac és közvélemény kutatás és a máshova nem sorolt, egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységből az üzleti ügynöki tevékenység díjából. A forrásadót a magyar kifizető köteles levonni és megfizetni az adóhatóságnak. (Offshore.co)

Persze kétségünk sem lehet afelől, hogy január 1-től kreatívabbnál kreatívabb megoldásokkal igyekeznek az érintettek a problémát megoldani...

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr871556222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása