Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

A vállalatok fele nem kíváncsi a céginformációkra

2010.10.27. 15:59 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: felmérés csőd felszámolás céginformáció cégadatok

Egy több, mint 1000 hazai cég bevonásával készült felmérés szerint csupán 57,57 százalékuk vesz igénybe valamilyen céginformációs szolgáltatás. A cégek lekérései jellemzően eseti jellegűek, a vállalatok csak kevesebb mint tíz százaléka használ előfizetéses céginformációs szolgáltatást és cégkivonatot.  A felmérés eredményéből kiderül, hogy a céginformáció használatát illetően a megkérdezett cégek képviselőinek több mint fele még biztos volt, ennek formájával és használatának mélységével kapcsolatban már sokan elbizonytalanodtak.

A legtöbben az interneten fellelhető ingyenes adatok eseti gyűjtését jelölték meg céginformációs forrásként. A 10 %-ot  sem érte el a hivatalos forrásokból származó céginformációt, cégkivonatot használók aránya. A válaszadók legnagyobb része, 36,27 százaléka új és meglévő partnerei adatainak, hátterének ellenőrzésre használja a begyűjtött információkat, a külföldi céginformációt használók aránya mindössze csak 4,59 százalékos volt. Csőd- és „változásfigyelésre” csupán a megkérdezettek 21,09 százaléka használja céginformációs szolgáltatásokat. A felmérés során megkérdezett vállalatok 80 százaléka jelenleg kevesebb, mint évi 100 ezer forintot költ céginformációra.

Komoly kockázatot vállalnak a partnereikről, beszállítóikról megbízható információval nem rendelkező cégek, hiszen a fizetésképtelen, vagy  felszámolásra kerülő vállalkozások száma egyre nő. Csupán az év első kilenc hónapjában megduplázódott a csőd-, a felszámolási-, és a végelszámolási eljárások száma.

Nem akar a tájékozatlan 42.43 százalékhoz tartozni? Vegye igénybe a Cégtaláló szolgáltatásait!

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr942403080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása