Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Jövőre az APEH-nek kell az iparűzési adót bevallani

2009.12.02. 15:02 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: apeh adó bevallás iparűzési

Változik az iparűzési adó-fizetés -adta hírül az Origo Vállalkozói Negyede. Egy törvénymódosításnak köszönhetően januártól az APEH hatáskörébe fog tartozni ez a terület (is). A befizetett adókat továbbra is megkapják természetesen az önkormányzatok, de azt már az APEH fogja nekik átutalni.

A módosítástól azt várják, hogy megkönnyítse a cégek életét. Egyrészt elektronikus úton folyhat majd a benyújtás, másrészt pedig a több településen működő cégeknek nem kell külön-külön, településenként bevallást benyújtani - ehelyett egyetlen bevallással lehet majd letudni az egészte.

Az ideigelenes jellegű iparűzési tevékenységeknél az önkormányzatok továbbra is végezhetnek helyszíni ellenőrzést, ezekről havonta kell adatot szolgáltatniuk majd az APEH-nak.

További részletek: Változó iparűzési-adó fizetés (Origo)

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr731568897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása