Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

30 napos fizetési határidő az EU-ban

2010.10.25. 14:23 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: eu határidő fizetés tartozás hitelezés

A múlt héten meghozott parlamenti döntésével maximalizálta a fizetési határidőket az Európai Unió, így a cégeknek egymás számláit legkésőbb 30 nap, illetve bizonyos feltételek teljesülése esetén 60 nap alatt kell kiegyenlíteniük.


A pénzügyi válság hatására egyre gyakoribbá váltak a késedelmes fizetések, ami az egész világon megnehezített a vállalatok működését. Ennek visszaszorítására terjesztette be az Európai Parlament azt az új törvényjavaslatot, amit október 17-én  szavaztak meg,. Ez 30, illetve számos feltétel teljesülése esetén 60 napban maximalizálja a vállalatok közötti, valamint az állami intézmények és magán cégek közötti fizetési határidőket. A rendelkezés elsősorban a KKV szektor védelmét hivatott szolgálni
 

Az Atradius Fizetési Barométer adatai alapján az új irányvonal támogatottsága szektorok szerint a feldolgozóipari cégek között a legmagasabb arányú, 58 százalék.  A  vállalkozás nagysága a szerint vizsgálva a közép- és nagyvállalatok a legnagyobb támogatók, ahol a megkérdezettek 54 százaléka ért egyet az EU szabályozással.

Nemzetközi összehasonlításban a nagyobb cégek 54 százaléka és az ipari üzemek 58 százaléka derűlátóbban néznek az új EU-irányvonal elébe, mint a kisebb cégek és a pénzügyi és szolgáltató vállalkozások. A megkérdezett nemzetközi vállalkozások 46 százaléka saját üzletére nézve pozitív hatásokat remél az EU-irányvonaltól, a német vállalkozások közül csak 34 százalék bizakodó. Legoptimistábbak a spanyolországi vállalkozások: 64 százalék remél pozitív hatást, őket a britek 61 százalékkal követik és az olaszok 59 százalékkal a harmadikok.

Forrás:

VG.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr322397423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása