Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Tudni kell bánni az adatokkal

2010.11.08. 15:39 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: információ adat elemzés adatbányászat

Ma már egyre több látják be, hogy az adatok elemzése nem úri huncutság, a nagy cégek privilégiuma,  vagy néhány könyökvédős könyvelő homokozója, hanem mindennapos tevékenység. Az adatok elemzése, értelmezése megjelenik a politikai tudósításokban, a sportoldalakon és természetesen a számokon alapuló döntés egyre természetesebb része a kisebb cégek napi működésének is.

Felejtsük el az olyan bonyolult meghatározásokat, amelyek különbséget tesznek az adatbányászat és az adatelemzés között.  Inkább fogadjuk el, hogy az elemzés alapvetően meglévő üzleti adatokat, vagy statisztikákat használ, hogy ezek alapján megalapozott döntéseket születhessenek. 

Természetesen ahhoz, hogy legyen mit elemezni, adatok kellenek. Bár egyre nagyobb mennyiségben férhetők hozzá ingyenes adatbázisok, továbbra is fontos szerepe van a fizetős adatbázisoknak is.

Kapcsolódó link:

A Forbes.com kitűnő összeállítása a legnépszerűbb webes adatforrásokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr532433761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása