Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Januártól titkosak a cégvezetők lakcímei

2009.12.14. 14:44 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: lakcím titkos cégvezető törvénymódosítás cégkivonat

Januártól csak kérelemre lehet megtudni a cégvezetők lakcímét.

Egy nemrég elfogadott törvénymódosítás szerint a cégkivonat januártól nem tartalmazza a cég tulajdonosainak, ügyvezetőinek, illetve a céghez kötődő természetes személyeknek a lakóhelyét - írja a Népszava.

Lakcímet csak külön kérelemre, törvényes engedéllyel lehet majd megtudni, természetesen a szabályozás a nyomozó hatóságokra és a közhivatalokra nem vonatkozik.

A törvénymódosítás hátterében az áll, hogy adatvédelmi szempontból aggályosnak tartották a szakemberek, hogy a természetes személyek lakcímét ki lehetett adni. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik úgy gondolják, éppen a visszaéléseket fogja megkönnyíteni a szabályozás. A törvényhozók sem értettek egyet - 192 igen, 154 nem és 9 tartózkodás után történt meg a módosítás elfogadása.

Ez azt is jelenti, hogy januártól az online illetve egyéb módon vásárolt cégkivonatokon nem szerepelnek majd lakcímek.

Ugyanakkor, írja a Népszava, "a céginformációs szolgálat nem hatóság, ami egyben azt is jelenti, hogy ha valaki a kérelmében megjelöli a lakóhely megismeréséhez törvényben rögzített jogcímek valamelyikét, akkor az információt ki kell adnia a szolgálatnak."

További részletek:

Népszava

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr861597371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása