Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Cégfelszámolási rekord az év végén

2011.01.04. 15:35 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: csőd 2010 felszámolás bezárás céginformáció

A korábbi prognózisoknak megfelelően csaknem 18 000 felszámolási eljárás indult 2010-ben. Előreláthatólag 2011-ben sem javul érzékelhetően a helyzet.

A tapasztalatok szerint a 2009-ben hatályba lépett csődtövény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: A csődvédelem a jelenlegi hitelezési gyakorlat mellet nem nyújt elég segítséget a nehéz helyzetbe jutott cégek számára. Nem sikerült a kiiktatni a cégeket csődbe juttató vezetőket sem; az eltiltott vezetőket senki és semmi sem akadályozza meg abban, hogy azonnal új céget alapítsanak. 

A felszámolásokkal ellentétben mintha változások következtek volna be a végelszámolásokkal kapcsolatban. Bár 2010. első három negyedévében nőtt a végelszámolással bezárt cégek száma, az utolsó negyedévben viszont csökkent az így megszüntetett vállalkozások száma. A rendelkezésre álló adatok még nem elégségesek ahhoz, hogy valamilyen tendenciáról beszélhessünk.

Egészségtelen folyamatokra utal, hogy továbbra is nagy, a piaci folyamatokkal semmiképpen sem indokolható a cégalapítások száma. Jelenleg Magyarországon 560.000 vállalkozás működik. Papíron.

Ha nem szeretne orosz rulettet játszani, tudni akarja, kik a partnerei, beszállítói, használja Cégtaláló szolgáltatásunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr572560141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása