Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Háromszintű szervezet az adóhatóságnál

2010.09.28. 11:17 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: apeh adó átalakítás szervezet

Október elsejétől visszaállítják az APEH megyei igazgatóságait. Így Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a Központi Hivatal és a regionális főigazgatóságok mellett újabb szervezeti szinttel egészül ki. A korábban már létezett, most visszaállított megyei igazgatóságok erős jogosítványokkal bírnak majd.

Az átalakulás során, amit igyekeznek teljesen  zökkenőmentessé tenni, különös figyelmet fordítanak arra , hogy a hatósági tevékenység és a jogorvoslati fórumrendszert jól elkülönítsék és átláthatóvá tegyék.  Ennek érdekében a szakmailag erős megye igazgatóságok az adózók közelében, helyi szinten végzik az adóztatással összefüggő valamennyi napi feladatot. Az adó-, jövedelem- és illetőségigazolásokat - hasonlóan a korábbi gyakorlathoz- az adózó kérelmére bármelyik megyei igazgatóság kiadhatja, ugyanakkor illetékügyben kizárólag az eljáró hatósághoz lehet fordulni.

A szakmai-törvényességi felügyeletet a jövőben a regionális főigazgatóságok látják el, összehangolják és szabályozzák a hozzájuk tartozó megyei igazgatóságok munkáját, emellett ellátják a másodfokú jogorvoslati feladatokat is.

A Központi Hivatal a továbbiakban is elvi, szakmai irányító tevékenységet végez. A változtatás fontos alapelve volt, hogy az APEH szervezete beilleszthető legyen az átalakuló közigazgatás egészébe, illetve a Vám- és Pénzügyőrséggel megvalósuló integráció után is hatékonyan szolgálja az adózókat.

További

részletek

az APEH honlapján olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr852329104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása