Mi írjuk

 A blogot a céginformációkra szakosodott Voxinfo munkatársai írják

Ezt is nézd meg

Friss topikok

Kevés iroda épül Budapesten

2010.12.01. 13:46 | VoxPay - online fizetés | Szólj hozzá!

Címkék: budapest válság fejlesztés iroda

A gazdasági válság hatására visszaesett az irodapiac. 2010 utolsó negyedévében csak 6 280 négyzetméter irodaterületet adtak át. Ez 2006 óta a legalacsonyabb érték.

2010-ben összesen 145 339 négyzetméterre bővült a fővárosi irodaállomány - ez az előző évhez évhez képest 36 százalékos visszaesést jelent. 2011-ben várhatóan még ennél is kevesebb, mindösszesen 128 ezer négyzetméternyi új irodaterületre számíthatunk. A piacot továbbra is a fejlesztők kivárása jellemzi, bár számos új, spekulatív projekt engedélyeztetése már folyamatban van.

2010 negyedik negyedévében nem kerül új, spekulatív irodaterület a piacra, amire korábban eddig nem volt példa. Ebben a negyedévben két irodaterületet adnak át Budapesten, ezek közül az egyik a dél-pesti régió kínálatát bővítő Downtown IX, ami hosszú késlekedés után végül októberben kapta meg a használatbavételi engedélyt. A másik a Nestlé Hungária egykori székháza ami teljes körű felújításnak köszönhetően november végétől Duna Bellview néven 2 200 négyzetméternyi új irodaterületet kínál. A jelenleg építés alatt álló projektek közül leghamarabb 2011 második negyedévében várható újabb átadás, amely lassú élénkülést mutat az irodapiacon.
 

Bár mai fejjel ezt nehéz elképzelni, a gazdaság élénkülése újra fellendíti majd az irodapiacot. Az elmúlt évek visszafogott építkezései miatt akkor komoly irodahiány és a bérleti díjak drasztikus növekedése várható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ceginformacio.blog.hu/api/trackback/id/tr192490537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása